top of page

צרו קשר

  • Facebook Social Icon
  • Instagram - Black Circle

© 2023 by Nick Erickson Physiotherapy. Proudly created with Wix.com

גזענות בכדורגל

שם כתב: ציטון נתנאל

מהי גזענות?

גזענות היא עמדה, לפיה יש קשר בין המוצא הביולוגי של אדם והסממנים הגופניים שלו ובין תכונות אופי וכישורים קוגניטיביים. ברוב המקרים הגזענות מפרשת את עליונותה של קבוצה אחת על אחרת על בסיס אותם הבדלים. הקבוצה שחשה עליונות, משתמשת בגזענות כצידוק להעדפתה ולמעשים ולהתבטאויות כלפי הקבוצה האחרת המדגישים זאת. בגזענות אנו עשויים לראות התנהגות והתייחסות שלילית (כמו שנאה ואפליה) לבני אדם, בגלל מוצאם האתני או צבע עורם.

על פי חוק העונשין הישראלי, גזענות מתוארת כרדיפה, השפלה, ביזוי, גילוי איבה, עוינות או אלימות, או גרימת מדנים כלפי ציבור בני אדם או חלקים של האוכלוסייה או יחידים, והכול בגין צבע או השתייכות לגזע או למוצא לאומי-אתני.

ההיסטוריה של הגזענות בכדורגל:

שנות ה-70 וה-80 של המאה העשרים היו השנים של החוליגנים באנגליה. תופעת החוליגניזם בכדורגל האנגלי התאפיינה בחבירה לקבוצות של צעירים, בני המעמד הפועלים, שזיהו את עצמם באמצעות מאפיינים כמו לובן, טריטוריאליות, לאומנות וגזענות כלפי שחורים, יהודים וזרים בכלל. החוליגנים הללו באו למשחקי הכדורגל האנגלי והפגינו בעד האידאולוגיה שלהם שהיא נגד שחורים, יהודים וזרים.

יש מעט ראיות לגזענות בימים הראשונים של הכדורגל.

ארתור וורטון הוא השוער והשחקן השחור הראשון ששיחק בליגה האנגלית ברמה הגבוהה במהלך סוף המאה ה-19.  באותה התקופה הייתה מן סברה באנגליה, שכול הגזעים הזרים תופסים מקום ביניים בין בני-האדם לקופים, לכן הם יותר נחותים. החוליגנים האנגליים היו מקללים אותו כמעט כל משחק, אבל וורטון ידע שהוא מוביל כאן מהפכה חדשה בעניין של שחקן שחור בליגה האנגלית והוא הבין שאם הוא פורש בגלל גידופי האוהדים, שחקנים שחורים ייפחדו לשחק ברמות הגבוהות של הליגה האנגלית. 

יוסטינוס סוני "ג'סטין" פאשאנו היה שחקן כדורגל ששיחק בשנים 1978 -1997 בליגה האנגלית הבכירה, הוא סבל מגזענות כלפי צבע עורו מהאוהדים ומסביבתו האישית. לאחר שהכריז לתקשורת ולסובבים אותו שהוא "יוצא מהארון"(נטייתו המינית היא לגברים) הוא הוקע על ידי הסובבים אותו, כולל על ידי אחיו ג'ון. בעיני הקהילה האפרו-בריטית הוא הפך מאדם שנחשב לסמל הצלחה, לאחד שהמיט חרפה על הקהילה. מכריו בעולם הספורט התנערו ממנו בטענה שאין מקום להומוסקסואליות בכדורגל, משום שאיבד מגבריותו בכך שהפך להומוסקסואל. הוא סבל קשות מהקהל שנהג עוד קודם לכן ללעוג לצבע עורו, וכעת גם לנטיותיו המיניות.

אחרי ארתור וורטון הגיע השוער השחור השני אלכס וויליאמס לשחק בליגת הכדורגל האנגלית ועשה את הופעת הבכורה שלו עבור מנצ'סטר סיטי בשנת 1980 . הוא שיחק משנת 1980 עד שנת 1986 במנצ'סטר וחווה במשך כמה משחקים גידופים לעברו ולקללות על רקע צבע עורו ובנוסף האוהדים זרקו למגרש בננות ומטבעות כסף כדי להשפילו.

 

*מצד ימין: אלכס וויליאמס. באמצע: יוסטינוס פשאנו. בצד שמאל: ארתור וורטון.

הגזענות בכדורגל הישראלי

התקשורת החלה לתעד את הגזענות הישראלית בעיקר בתחילת שנות ה-90. לדוגמה, כאשר ב-1993 מכבי תל אביב החתימה את סיריל מקנאקי, שחקן שחום עור מנבחרת קמרון, האוהדים החלו להשמיע כלפיו קריאות גזעניות, נהמו עליו והשליכו לעברו בננות. ב-1997 כאשר עלתה קבוצת בני טייבה לליגת העל, החלו להישמע קריאות גזעניות נגד האסלאם, הערבים והנביא מוחמד. גם בענפים אחרים בספורט ניכרת גזענות.

אלימות מילולית ופיזית על ידי אוהדים היא תופעה נפוצה המתרחשת לרוב במקרים של יריבות עזה בין קבוצות, למשל מכבי תל אביב והפועל תל אביב, בית"ר ירושלים והפועל תל אביב, ובני סכנין ובית"ר ירושלים. העונש המקובל כיום על התפרעויות אוהדים הוא משחק או מספר משחקים ללא קהל, או העמדה לדין של המתפרעים במקרים נקודתיים.

אלימות מילולית נפוצה בכדורגל הישראלי וכוללת בעיקר שירים בגנות הקבוצה היריבה ושחקניה. לעיתים כוללת האלימות המילולית שימוש במונחים מתחום השואה. אוהדי הפועל תל אביב משתמשים לעיתים בביטויים כמו "שואה למכבי" ו"מכבי נאצים".

בתודעה הציבורית נתפסים אוהדי קבוצת הכדורגל בית"ר ירושלים כאוהדים גזעניים עקב מספר לא מועט של מקרי אלימות מילולית ופיזית כנגד ערבים ומספר רב של שירים נגד ערבים כמו "אני שונא את סלים טועמה" (בו המשפט "אני שונא את כל הערבים") ו"מוחמד מת". מכיוון שההתפרעויות הללו הכתימו את שמם של כלל אוהדי הקבוצה, נטבע המונח "הקומץ הבית"רי", לתיאור המתפרעים. קבוצה נוספת בה נשמעות לעיתים קריאות גזעניות היא מכבי תל אביב, כמו קריאות בגנות סלים טועמה. אלימות מילולית גזענית לא רק מופנית כלפי ערבים אלא גם כנגד כהי עור כמו במקרה בו אוהדי בני סכנין קראו קריאות גזעניות לעבר שחקן בית"ר ירושלים, סמואל יבואה.

עוד מקרי גזענות הן בתחילת חודש פברואר 2013, הוחלט בהנהלת קבוצת הכדורגל בית"ר ירושלים להביא לצירופם של שני שחקנים צ'צ'נים מקבוצת הכדורגל טרק גרוזני. מאז נודע על דבר החתמת השחקנים המוסלמים, חלק מאוהדי ביתר ירושלים פתחו במחאה חריפה על כך, בין היתר המאבק כלל שלטים גזענים שהונפו בחלק מיציעי בית"ר וקללות, שנשמעו לעבר השחקנים. בתאריך 8.2.13 מתפרשים גילויי הגזענות לביטוי האלים ביותר ומגיעים לשיא שמתבטא בהצתת משרדי ביתר ירושלים.

בהנהלת הקבוצה לא נותרו אדישים למפגן הגזענות, ועירבו בנושא גם את המשטרה. לאחרונה הוגשו כתבי אישום נגד ארבעה מאוהדי הקבוצה, בגין עבירות גזענות, לאחר שהשמיעו קריאות גזעניות לעבר שחקני הרכש. נגד שניים נוספים הוגש כתב אישום לאחר שתקפו שוטר ומאבטח במהלך משחק גביע המדינה נגד מכבי אום אל-פחם שהתקיים לאחרונה.

על פי עובדות כתב האישום, במהלך משחק הליגה בין בית"ר ירושלים ובני יהודה בתחילת חודש פברואר 2013, שלושה מתוך הנאשמים היו בקבוצת האוהדים שהשמיעו קריאות גזעניות כגון "מוות לערבים". אחד הנאשמים גם השמיע את הקריאה "שיישרף לכם הכפר".

כתב אישום נוסף הוגש נגד אוהד רביעי, תושב ירושלים, שהשמיע קריאות גזעניות בעת שערכו שני שחקני החיזוק, זאור סדאייב וג'בר אילקאדייב, את אימון הבכורה בקבוצה. הנאשם הגיע עם חולצה ועליה הכיתוב "מוחמד מת " ולידו קריקטורה בעלת מאפיינים גזעניים.

גזענות בכדורגל העולמי

בשל ריבוי הלאומים והשחקנים הזרים בקבוצות בעולם, ובשל אופיו הקשוח של המשחק (בעיקר בקרב האוהדים), ישנה גזענות רבה וקריאות גנאי לשחקנים זרים,יש כמה אירועים גזעניים מפורסמים שלא יישכחו כמו: כאשר אוהד השליך בננה במהלך משחק בין "ברצלונה" ל"ויאריאל" לעבר שחקן ברצלונה, משמעות של השלכת הבננה היא לרמוז לשחקן שחום העור בצורה עבה, שהוא כמו קוף. קווין פרינס בואטנג בעט כדור על האוהדים שאמרו נגדו אמרות גזעניות, נאמר לשחקן הכדורגל השחור דידיר זוקורה שהוא "שחור מזדיין", קווין קוסטנט שחקנה של מילאן בעט כדור לעבר האוהדים במטרה שיפסיקו את האמירות הגזעניות עליו, גם כלפי סמואל אייטו שחקן העבר של ברצלונה במהלך משחק בליגה הספרדית בין ברצלונה לבין המארחת סראגוסה נשמעו קריאות גזעניות וגידופים מהקהל לעברו, אייטו איים לעזוב את המגרש, אך חבריו לקבוצה ומהקבוצה היריבה שיכנעו אותו להישאר במגרש, במהלך משחק הושמע לעבר הולק שחקנה של נבחרת ברזיל קולות של קוף, בננה הושלכה לעבר רוברטו קרלוס, המשחק נעצר בעקבות המעשה של האוהד.

עוד מקרה הוא של ג'יורגוס קאטידיס שחקנה של א.א.ק. אתונה שהושעה לכל החיים מהנבחרת, מכיוון שעה עם ידו מועל יד לכיוון הקהל אחרי שהבקיע גול, דבר(מועל יד) שנתפס למזוהה עם הסימן שעשו הנאצים בזמן מחמת העולם השנייה.

בסוף ה90 דקות משחק שבהם שיחקו אספניול מול ברצלונה, אמר סרג'יו גרסיה מאספניול קללות גזעניות לעבר סמואל אומטיטי מברצלונה("ניגר" ו"שחור מזדיין" בין היתר).

בשנת 2015 אירע אירוע גזעני במטרו בפריז, אוהדי צ'לסי היו בדרכם למשחק מול פריז סן ז'רמן, האוהדים מנעו מנוסע שחור לעלות לקרון ושרו: "אנחנו גזענים, אנחנו גזענים, וככה אנחנו אוהבים את זה".

פעולות הנעשות למיגור הגזענות בכדורגל

ישנם מספר ארגונים, קבוצות כדורגל, אוהדי כדורגל ואוהדי קבוצות כדורגל בעולם העושים אקטיביזם חברתי לשינוי הגזענות הבאה לידי ביטוי במגרשים. הם מובילים קמפיינים מתוקשרים, מדברים על כך שהם מבקשים מהאוהדים שבאים לא להעכיר את האווירה במשפטי גזענות וקללות.

"זו היתה פעולה כפולה", אומר הסופר והעיתונאי דייויד ווינר, "אם פעם המשטרה איפשרה לחוליגנים לפעול באיצטדיונים, המדיניות השתנתה. האוהדים הנורמטיביים זכו ליחס טוב בהרבה. במקום יציעים מגודרים בגדרות תיל וכוחות משטרה שהתייחסו לכולם בתור חוליגנים, האוהדים זכו ליחס חם והפכו לרצויים. החוליגנים, לעומת זאת, הפכו ליעד של משטרה, מודיעין וצווי בית משפט, וסבלו מיד קשה".

יחד עם זאת, אי אפשר להמעיט בהצלחת שינוי המגמה ביציעים. אוהדים גזענים הפכו לחריגים וגזענות לתופעה בלתי מקובלת. אכיפה וחינוך עשו את שלהם. ריצ'רד בייטס, דובר הארגון Kick it ,Out  הנלחם בגזענות בכדורגל הבריטי, מסביר: "בשנות ה־90' התחלנו בקמפיין, שמילא תפקיד מרכזי בהעברת המסר שאין מקום לגזענות בכדורגל. אנשים החליטו שזו התנהגות בלתי נסבלת ושהם מוכנים לנקוט עמדה".

לדוגמה, אם אתה במשחק אפשר לדווח לסדרן והסדרן יכול לסלק את האדם מהמגרש, או לעצור אותו יחד עם כוחות משטרה. אז ניתן להעמיד אותו לדין וזה יכול להביא לתיק פלילי, קנס והרחקה ממגרשים. לעתים מועדונים יכולים להחליט על ביטול מינוי ולהרחיק אוהדים למספר שנים. המועדונים לא מוכנים לקבל התנהגות גזענית ואפשר להיות בטוחים שהם ינקטו בפעולה במידה שיש הוכחות והם מסוגלים לזהות את האוהדים העבריינים".

הקמפיין נגד גזענות הפך לחלק בלתי נפרד מהכדורגל האנגלי. הליגה הרב-תרבותית בעולם הפכה מחויבת למאבק בגזענות וכוכבים מכל העולם מתגייסים להעביר את המסר. ועדיין, מדובר במאבק מתמשך. מדי פעם יש התפרצויות אלימות וגילויי גזענות. הבוטה ביותר בשנים האחרונות הייתה של אוהדי ווסטהאם, שקראו קריאות אנטישמיות מול טוטנהאם לפני שתי עונות. הארגונים האלימים הפכו למתוחכמים יותר. הם לא בולטים בשדות התעופה, נזהרים מחשיפה מוגזמת ומוצאים דרך להתגנב ליציעים.

בנוסף ארגון הכדורגל העולמי פיפ"א פועל בכל שנה ושנה למען הפחתת הגזענות במגרשים ומחוצה להם באמצעות פרסומות המתנגדות לגזענות ובהן משתתפים כדורגלנים מוכרים כמו כריסטיאנו רונאלדו, לאו מסי, גארת' בייל ועוד, שאומרים, "לא לגזענות". יתר על כן פיפ"א יוזמת בכל העולם קיבוץ קבוצות אוהדי כדורגל ששונים זה מזה ועורכת סדנאות על כבוד כלפי האחר, שיח תרבותי בין אוהדים גזעניים לבין אוהדים שמתנגדים לגזענות על קבלת האדם השונה מהם מסביב לשולחן עגול, טורנירים שמעורבים בהם אוהדים, מועדונים, עמותות לאומיות, קבוצות מיעוט אתניות וארגוני נוער.

בביליוגרפיה

כתבת פודקאסט- אלימות בכדורגל

 

ראיון עם דניאל, אוהד של קבוצת הכדורגל מכבי תל אביב, אשר מדבר על האלימות שמתבטאת במגרשים ומחוצה להם.   

הראיון הכתוב עם אוהד הכדרוגל דניאל:

האם אי פעם צפית במשחק כדורגל?

"בטח".

האם אי פעם היית במגרש כדורגל?

"כן".

האם אי פעם היית נוכח למקרי אלימות במהלך משחקי כדורגל?

"כן, אני יכול לתת לך דוגמא כזאת, אני בתור אוהד מכבי תל אביב, היה את הדרבי של שנה שעברה, כאשר ניצחנו את הפועל תל אביב 5-0, בסיום המשחק היו אירועים מאוד אלימים וקשים לצפייה והיה מכות".

מה דעתך על האלימות בכדורגל?

"אני יכול להגיד שבכל העולם ולא רק בכדורגל הישראלי יש אלימות וזה לא ישתנה, אלימות זה דבר שהוא לא נכון לכדורגל, זה לא ספורטיבי, זה הורס את הכדורגל, זה מוציא את המשחק מכלל שליטה, זה דבר שהוא לא טוב וצריך לעשות את כל המאמצים שדבר כזה לא יקרה".

אתה מרגיש לפעמים מפוחד כשאתה הולך למשחקי כדורגל ויש את מקרי האלימות האלה?

"לפעמים יש פחד כי אתה רואה ילדים קטנים שהולכים עם האבות שלהם ואתה רואה אנשים אלימים שעושים בעיות וזה קצת מפחיד לראות ילדים שרואים את הדברים, זה בסופו של דבר מחלחל למוחם וחס וחלילה הם יכולים לחת דוגמה מהאלימות שמופגנת שם. זה עדיין לא מרגיש לי מקום בטוח שאבא יכול לקחת את הבן שלו למשחק ויוכלו ליהנות משום שישנה אלימות".

לדעתך זריקת אבוקות נחשבת לפעולה אלימה?

"יש כאלה שיגידו שכן ויש כאלה שיגידו שלא, אני דווקא תומך באבוקות, האבוקות מוסיפות צבע ליציע, זה מוסיף אדרנלין גם לשחקנים וגם לאוהדים. זה לא נחשב למשהו אלים לפי דעתי, אולי באמצע המשחק הרעיון לא הכי טוב, אבל בתחילת המשחק כשהשחקנים עולים הדבר לגיטימי מבחינתי".

המשטרה מנסה למנוע את האלימות?

"יש גורמים במשטרה שמפעילים יד חזקה בעניין האלימות, אבל לדעתי אין מספיק אבטחה, אין מספיק שוטרים במגרשי הכדורגל".

יש ענישה למקרי אלימות?

"הענישה לא גדולה, אני אתן לך דוגמה של המקרה בין פואד אוהד הכדורגל לבין ערן זהבי שחקן הכדורגל, פואד פרץ לתוך המגרש ותקף אותו ולאחר שלושה חודשים שלאחר המקרה אנחנו כבר רואים אותו במגרשים כאילו לא קרה כלום. לא ייתכן ששחקן כדורגל ברמה הגבוהה בישראל יקבל מכות מאוהד מסוכן ואלים ואחרי שלושה חודשים פוגשים אותו ביציע, אין ענישה מספיק חמורה. צריך להרתיע את האוהדים שאם הם עושים דבר שהוא נגד השחקנים או נגד אוהדים אחרים באלימות, הם יקבלו עונש".

מחירי המזון בכדורגל:

אצטדיון סמי עופר:

לראות כדורגל באצטדיון סמי עופר זו תמיד חוויה.

מחירי האוכל:
לחמנייה קטנה עם נקניקיה – 10 ש”ח
לחמנייה גדולה עם נקניקיה – 20 ש”ח
פיתה עם חומוס – 10 ש”ח
לחמנייה קטנה ומיץ ענבים – 18 ש”ח
כוס קולה – 10 ש”ח
כוס מים – 5 ש”חקרטיב – 5 ש”ח
טרופית – 5 ש”ח

אצטדיון טוטו-טרנר

אצטדיון 'טוטו-טרנר' בבאר שבע אירח את המשחק בין האלופה הפועל ב"ש לעולה החדשה מכבי נתניה. דווקא בו מתברר עולה כוס מים 6 ש”ח. למה באצטדיון החדיש צריך להיות כל כך יקר? בחלק מהאצטדיונים הסתפקו ב-5 שקלים. האם המים בבירת הנגב יקרים ומיוחדים יותר? אולי זה בגלל שעל לראות אלופה משלמים יותר על האוכל?
מחירי האוכל
כוס מים - 6 ש”ח
כוס קולה – 10 ש”ח
קפה – 5 ש”ח
נקניקיה בלחמנייה - 10 ש”ח
נקניקיה גדולה + כוס שתייה – 20 ש”ח
בייגלה – 10 ש”ח
קרטיב - 5 ש”ח
סמבוסק – 12 ש”ח

אגב, במזנון מקבלים גם כרטיס אשראי.

חניה - חניית כורכר במרחק 3 דקות מהאצטדיון, חנייה ברחובות המקיפים את האצטדיון בין 10-12 דקות הליכה. כניסה אל תוך החניון באצטדיון לבלי תו נכה או אישור חניה מסודר בלבד.

שירותים - בכל יציע 4 חדרי שירותים גדולים עם עשרות תאים, יש עמדות סבון ונייר זמין לניגוב ידיים. בכל יציע גם חדר שירותים גדול עם 9-12 תאי שירותים לנשים, יש עמדות סבון ונייר זמין לניגוב ידיים. ישנם גם תאי שירותים לנכים בכל יציע.

טירוף מחירי המזון :באיצטדיונים

כיום רוב חובבי הכדורגל הישראלי והעולמי יודעים שלצפות במשחק באצטדיון היא הוצאה לא קלה בכלל . לא מספיק המחירים הגבוהים,  הסעות, חופש מהעבודה יש גם את עניין המזון המהיר. המזון המהיר הוא מוצר חובה בכל אצטדיון כדורגל , במזנון בארץ אפשר למצוא נקניקה במחיר לא הגיוני שנע בין 15-20 שח , כוס קולה 10-15 שח , ארטיק קרח 5-10.
וזאת רק דוגמא קטנה! בשנת 2016 באצטדיון בלומפילד אוהדי מכבי תא לא הסכימו למחירים האלה ופשוט הגיעו להסכמה שלא לקנות שום דבר!! כמובן שזה ערער קצת את בעלי המזון המהיר באצטדיונים וגרם להורדת המחיר אבל עדיין לא באמת נעשה שינוי משמעותי. לא הגיוני שהיום שנת 2018 בני נוער, אבות, משפחות ישלמו כסף כזה על שתיה שאולי העלות שלה היא סה"כ שקל לכוס קולה.
בגלל המחירים והתלונות הרבות של הציבור עיירות החליטו לקחת פיקוד ולפקח על המחירים שהיו הגיוניים  ונוחים כי בסה"כ אנשים הגיעו ליהנות והמזנון זאת לא ההוצאה היחידה לדבר הגדול הזה שקוראים לו "משחק כדורגל"

כדורגל, משחק מסוכן?

משחק הכדורגל הינו פעילות פנאי נפוצה במדינות רבות ואחד משחקי הספורט המפותחים, הנצפים והפופולאריים בעולם.

. בשנים האחרונות, ישנה מגמה בישראל, בה אירועים אלימים מתרחשים, בסביבת המגרש ובתוכו, וגם  כוללים נפגעי בגוף.

בארץ, הסיבות המרכזיות המובילות לאלימות הן: נושא לאומני בין יהודים לערבים, שתיית אלכוהול לפני ההגעה למגרשים, ושנאה בין קבוצות אוהדים שונות.

אך לא רק אלה הסיבות. הכדורגל הוא משחק אגרסיבי, אמוציונלי ותחרותי ויש הרגשה שבגלל זה המשחק נותן לגיטימציה לאלימות .

ישנם הרבה מקרי אלימות בכדורגל שקורים בימינו,ושקרו גם בעבר.

וישנן הרבה שאלות שנשאלות בגלל זה:

האם הכדורגל הפך למשחק אלים?

האם ניתן למגר את התופעה?

והאם ישנם גופים המטפלים בזה?

מה ניתן לעשות בנידון?

איך ניתן למגר את האלימות?

לפי הוועדה "אלימות בספורט" בראשותו של ח"כ אבשלום וילן- הוועדה דנה בשני נושאים עיקריים :

 דה לגיטימציה של האלימות ע"י פרסום והעלאת המודעות הציבורית לעניין­ .

 שינוי החקיקה בנושא.

בסוף חודש נובמבר 2004 עברה בכנסת בקריאה טרומית הצעתו של חבר הכנסת אבשלום וילן, יושב ראש ועדת החקירה הפרלמנטרית בנושא האלימות בספורט, להחמרת העונשים נגד מי שמכניס למגרשי ספורט חזיזים ואמצעי פירוטכניקה נפיצים אסורים וכנגד מי שקורא קריאות מגונות או גזעניות במהלך אירועי ספורט. ההצעה עברה ברוב מוחץ של 55 ח"כים לעומת שני נמנעים, וזאת על רקע האלימות הגוברת במגרשי הספורט וההכרה  שנדרשים צעדי אכיפה וענישה בעלי אפקט הרתעתי רב יותר מאלה שנעשים כיום. כך, למשל, מדברת הצעת החוק על הרחקת אוהדי כדורגל מהמגרשים לשלוש שנים במקום לשנה, כפי שהיה נהוג עד עכשיו. בנוסף, אפשר יהיה להעמיד לדין אדם בגין קריאות גזעניות ועונשו יהיה עד שנת מאסר בפועל.

ו-ב 2008-נקבע , כי לשם שמירה על הסדר הציבורי וביטחו­ הציבור, אירועי בעלי מספר משתתפים גדול -מ 200 צופים יחייבו הגדרת מספר בעלי תפקידי: מנהל אירוע ספורט, מנהל בטיחות, מנהל בטחון­ וסדרנים. החוק מגדיר ומרחיב את סמכויות בעלי התפקידיםהסמכויות של השוטרים הורחבו  ; מתן­ הוראות לאדם המתנהג באופן אלים, והרחקתו לפי שיקול דעתו של קצין משטרה לתקופה של 30 יום מהמגרשים.

 במסגרת החוק גם נכללו סעיפי עבירות מיוחדות, שהם-  איסור של התבטאות גזענית ,שהעובר עליה יקבל עונש מאסר של שנתיים; איסור כניסה לשדה המשחק עצמו ללא היתר מאד מוסמך, עבירה שהעונש עליה יהיה שנה מאסר; וגם­ איסור הכנסת חפצים. אסורים אשר יכולים להוות סכנה  למקום בו מתקיים אירוע ספורט.

הכדורגל יכול להיות משחק כיפי ותחרותי ויכול להיות משחק אלים. הכול מתחיל בנו.

ביבליוגרפיה:

אלימות בכדורגל-מאמר של האוניברסיטה העברית בירושלים הפקולטה למדעי החברה בית הספר למדיניות ציבורית

http://public-policy.huji.ac.il/.upload/PolicyPaperAtidim/Yoni_Ben_Zaken_Policy_Paper.pdf

"על סדר היום"-מאמר של משרד החינוך על האלימות בכדורגל.

סרטון בכתבה מערוץ היוטיוב של ONE" "

bottom of page